Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references

Photographer: Daniel Hartz

Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references ×
  • Frameless sliding windows with shading

    Frameless sliding windows with shading

    swissFineLine

  • Frameless sliding windows offering maximum burglary protection

    Frameless sliding windows offering maximum burglary protection

    swissFineLine

Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references

Photographer: Daniel Hartz

Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references ×
  • Frameless sliding windows with automation

    Frameless sliding windows with automation

    swissFineLine

  • Frameless sliding windows with invisible insect screen

    Frameless sliding windows with invisible insect screen

    swissFineLine

Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references

Photographer: Daniel Hartz

Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references ×

The villa near Düsseldorf is anything but mainstream and impresses with its extraordinary design language. The generous window front allows the living space on the ground floor to be extended outwards throughout.

A single-family house which does not correspond to the norm. For once not square and conventional. These requirements could be met with the formally spectacular house for the client and his family of four on a plot of land in the east of Düsseldorf.

The architect's office of Dirk Henning Braun from Aachen convinced the client with his idea of designing a house that adapts the angularly folded luxury yachts of the Italian manufacturer Wally, as well as from the outset relying on innovative materials and technologies.

An essential aspect of the architectural design is the transparency of the house. In this form, the filigree sliding windows are a substitute for exterior walls and have little in common with classic windows.

The living room on the ground floor with its lowered fireplace lounge and the open kitchen merges directly into the exterior space - thanks to the electrically operated, 4 m wide panoramic windows, a continuous space continuum can be created.

Architect

Architekturbüro BRAUNARCHITEKTUR, Aachen

Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references

Photographer: Daniel Hartz

Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references ×
Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references

Photographer: Daniel Hartz

Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references ×
Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references

Photographer: Daniel Hartz

Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references ×