Photographer: Yan Binfeng

Yu Hang by Peter Ruge Architekten | Apartment blocks ×

Photographer: Yan Binfeng

Yu Hang by Peter Ruge Architekten | Apartment blocks ×

Photographer: Yan Binfeng

Yu Hang by Peter Ruge Architekten | Apartment blocks ×

The site is located in the east of the city of Hangzhou. The eastern part of the site is divided by a 15m wide water canal. The concept takes up this specific landscape feature. Flat residential buildings, townhouses and a kindergarten will be placed along this small river. Residential high-rise buildings in combination with commercial ground-floor buildings will be set up along the main streets in North and West. As a result, a variety of urban spaces will be generated, increasing urban density along the streets dispersing toward the water canal as the structure opens up to the landscape.

The theme of water is considered also in the landscape design of the new residential district. Spacious rectangular water basins are the main features for the semi-public exterior spaces. These will be interwoven through various squares and green spaces. The multi-storey residential buildings are designed with different size units, from 85 m2 to 170 m2. The façade design of circular stepped bands on the north and south façades create balconies and terraces. The variance of these elements assists in the natural ventilation of the building whilst informing the typology of the structure.

Hangzhou Jiahe Real Estate GmbH

Peter Ruge Architekten: Peter Ruge, Matthias Matschewski, Hyesook Ahn, Olivia Grande and Daniel Dendra

Photographer: Yan Binfeng

Yu Hang by Peter Ruge Architekten | Apartment blocks ×

Photographer: Yan Binfeng

Yu Hang by Peter Ruge Architekten | Apartment blocks ×