KVBW - Kommunaler Versorgungsverband Baden-Württemberg

Looking to the future

Architect:

Slapa Oberholz Pszczulny, Düsseldorf

Client:

Kommunaler Versorgungsverband Baden-Württemberg

Productos utilizados

Looking to the future

The KVBW headquarters in Karlsruhe was planned by SOP Architekten from Düsseldorf as a perimeter block development with an attractive inner courtyard. The architects, who won the tender in 2014, react to the urban situation between Ludwig-Erhard-Allee and the Lohfeldsiedlung, which borders on it in the north, with different building heights and cuts.

Acoustically-effective fecowand office partition walls structure the office space along the facade. The doors are white, flush-mounted wooden H70 door elements with concealed door frame. The office and meeting rooms are designed with the flush-walled double glazing fecofix transparent. The surfaces of the fecowand solid wall elements are clad with oak real wood veneer of exceptional quality or anthracite.

Using height-adjustable standing/sitting desks from ophelis as well as office swivel chairs and communication furniture from Vitra and Walter Knoll, the workplaces appear futuristic

Productos utilizados

Productos utilizados

Productos utilizados

Productos especificados

Fabricantes especificados