Fotograf: © Giovanna Silva

Collection display Staedel Museum von KUEHN MALVEZZI Architects | Museen ×

Fotograf: © Giovanna Silva

Collection display Staedel Museum von KUEHN MALVEZZI Architects | Museen ×

Fotograf: © Giovanna Silva

Collection display Staedel Museum von KUEHN MALVEZZI Architects | Museen ×

A free constellation of cubes forms the wall system for the presentation of contemporary art in the Garden Halls. As spaces within a space, the cubes are situated in the extension like buildings in a city, and create an autonomous exhibition site within each of their interiors for the exploitation of the curators and artists as desired in each case. The intermediate spaces function like streets and squares, thus representing a further spatial typology which can likewise be used for display purposes. The connections between the spaces are not subject to any pre-determined choreography. On the contrary, visitors are free to move through the halls individually and intuitively. Through asymmetrical visual axes and directions of movement between the cubes, they experience the interior as a dynamic concatenation of spaces. The cube installation is reversible and lends each respective curatorial conception precise expression without being fixed for a particular length of time.

Client:

Staedelsches Kunstinstitut

Design team:

Simona Malvezzi, Wilfried Kuehn, Johannes Kuehn, Nina S. Beitzen, Vesselina Wilhelm, Annette Seete, Manuel Klauser

Fotograf: © Giovanna Silva

Collection display Staedel Museum von KUEHN MALVEZZI Architects | Museen ×

Fotograf: © Giovanna Silva

Collection display Staedel Museum von KUEHN MALVEZZI Architects | Museen ×

Fotograf: © Giovanna Silva

Collection display Staedel Museum von KUEHN MALVEZZI Architects | Museen ×

Copyright Drawing: © KUEHN MALVEZZI

Collection display Staedel Museum von KUEHN MALVEZZI Architects | Museen

Copyright Drawing: © KUEHN MALVEZZI

×