Fotografo: Jack Hobhouse

Slot House di Studio Octopi | Locali abitativi ×

Fotografo: Jack Hobhouse

Slot House di Studio Octopi | Locali abitativi ×

Fotografo: Jack Hobhouse

Slot House di Studio Octopi | Locali abitativi ×

The house was extensively modified in the 1980s yet suffered from a fragmented plan, poor connectivity between the principal living spaces and restrictive ceiling heights. In 2013 Studio Octopi were appointed to recapture and preserve the original proportions of the period terrace, whilst reinterpreting the layout to suit modern family living. A 10m high glass infill extension slots between the reconfigured existing closet wing and the neighbouring property, divided as two sash windows, it forms a double height dining area at basement level and a master ensuite at first floor.

An open tread stair allows views to stretch from the basement across the double height space to the first floor. The closet wing, which was extended in brick; enabled the upper floors to be remodelled with increased head height. The new windows take reference from the adjoining property; whilst at basement level a 6m pivot door provides access to the patio garden. A polished concrete floor in the basement extends out to the garden where a green wall allows maximum use of the terrace for entertaining. The extended house is 250sqm, with 30sqm of outdoor space.

Design Team:

Studio Octopi

Fotografo: Jack Hobhouse

Slot House di Studio Octopi | Locali abitativi ×

Fotografo: Jack Hobhouse

Slot House di Studio Octopi | Locali abitativi ×

Fotografo: Jack Hobhouse

Slot House di Studio Octopi | Locali abitativi ×