RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi

Fotografo: Sergey Krasyuk

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi ×
RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi

Fotografo: Sergey Krasyuk

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi ×
  • Rivulet

    Rivulet

    Living Divani

  • Parc 02 angle

    Parc 02 angle

    Lambert et Fils

  • Parc 03

    Parc 03

    Lambert et Fils

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi

Fotografo: Sergey Krasyuk

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi ×
  • My Taos | Divano

    My Taos | Divano

    Saba Italia

  • Rivulet

    Rivulet

    Living Divani

The apartment with an area of ​​over 100 square meters, which is quite compact, turned out to be spacious, multi-layered and architecturally interesting. Working with volumes made familiar my experience for NIDO manifested itself here to the uttermost - different levels, circular motion, integration of stairs that are not obvious at first glance and, of course, the access to the roof.

We redesigned the original layout in detail, placing the kitchen in the walk-through area of ​​the apartment, bringing it into a single space with the living room and dining room. Navigation is thought out in such a way as to preserve through traffic in the main part of the apartment, while ensuring privacy and visually clear boundaries of each of the functional areas.

The exit to the roof was expanded, as a result another panoramic window appeared in the apartment. Since the exit level was initially significantly higher than the finished floor, we decided to reduce the difference and provide a better view from the living room by lifting it. The gained podium allowed to hide the overall system of supply and exhaust ventilation and part of the air conditioning system, as well as visually highlight the living area.

NIDO designed most of the furniture for the project including the hidden storage systems assembled into continuous clean blocks. A self-balancing bench appeared at the bar counter made of travertine - on a console, without back legs: the design based on the historical context. The basis is easily recognizable as the designs of Marcel Breuer, whose tubular steel furniture became the most important achievement of rational design. The forms are clean and strict, softened by the choice of materials and their diversity. A large monolithic natural travertine sink element repeats and balances the wall decoration in the exit area to the terrace. The corner of the shaft in the area of ​​the kitchen island is decorated with masonry blocks by Mutina factory designed by Patricia Urquiola.

Design Team:

NIDO interiors

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi

Fotografo: Sergey Krasyuk

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi ×
RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi

Fotografo: Sergey Krasyuk

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi ×
  • My Taos | Divano

    My Taos | Divano

    Saba Italia

  • Rivulet

    Rivulet

    Living Divani

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi

Fotografo: Sergey Krasyuk

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi ×
  • Rivulet

    Rivulet

    Living Divani

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi

Fotografo: Sergey Krasyuk

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi ×
RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi

Fotografo: Sergey Krasyuk

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi ×
RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi

Fotografo: Sergey Krasyuk

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi ×
  • Sova | bed

    Sova | bed

    more

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi

Fotografo: Sergey Krasyuk

RS_D apartment di NIDO | Locali abitativi ×

Prodotti correlati

Produttori correlati