Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

The 240 sqm duplex apartment, located in the Sharon region of Israel, intended for a home of a young couple who works in the high-tech field & expecting a baby.

The couple commissioned Interior Designer Yael Perry to renovate their 240 sqm duplex into a cool, contemporary, colourful space for their family & friends.

The designer renovated the duplex which including a living space, kitchen, master guest suite, kids room & some small spaces for relaxation.

The 50 sqm master bedroom, located on the upper level include sleeping area, bathroom, wardrobe, home working space & has 2 sliding doors that open on to a 40 sqm balcony.

The Main Floor:
The floor was covered with bright oak parquet & the designer, who wanted to create a sense of cool, young & contemporary aesthetic, chose to cover the walls with colourful geometric shapes. The couple likes to entertain; therefore, a large modular sofa was selected for their living room & a dining bar was custom made to fit their needs. The wall behind the dining bar was covered with concrete in order to add industrial touch. The entrance wall was painted in black & the couple write with chalk & leaves notes for each other on a daily basics.

The guest master suite & the kids room are located on the main floor as well. The designer wanted to give the apartment’s main floor a sense of bright, airy & young space; to bring a new fresh style to the apartment & instead of hanging art on the walls or cover it with paint or wall covers, she decided to give some flashes of colours in geometric shapes and now the walls became the art itself.

The Staircase:
the staircase is very narrow & its ceiling is very high. In order to balance the proportion between the staircase hight & width, the designer chose to hang the lighting red cable between the walls in order to give a sense of a lower ceiling.

The Upper Floor:
The second floor was dedicated for the couple & designed as a vacation unit. the main wall between the staircase & the master bedroom was replaced with a minimalist matte light grey glass. The old floor was replaced by a beautiful black parquet & the master bedroom walls were painted in dark smoke green colour.

The wardrobe doors were covered with mirrors & a minimalist home office cube was designed in order to provide the couple the ability to stay & work from home once the baby arrives.

Design team:

Yael Perry

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×

Photographer: Itay Benit

A|A Duplex by Yael Perry | Living space ×