Photographer: Filippo Molena

Antica Sacile by GIBUS | Manufacturer references ×

Specified products

Photographer: Filippo Molena

Antica Sacile by GIBUS | Manufacturer references ×

Photographer: Filippo Molena

Antica Sacile by GIBUS | Manufacturer references ×

The Antica Sacile bar and cafeteria is located in the town of the same name in one of the most beautiful and evocative squares of the Friuli Venezia Giulia region. The place managers have wanted to replace the outdoor sun umbrellas for a long time as they wanted to have a more technological and effective structure that allows them to use the outdoor space all year long and consequently increase their business.
They chose Med Twist, the bioclimatic pergola by Gibus, equipped with Glisse glass doors and other useful accessories such as the LED lighting and an audio installation integrated discreetly in the covering blades.
The area of the intervention was quite challenging essentially for two reasons: the strong seismicity of the area and the very strict constraints relevant to the position, in the very historic center of the town that is subject to particular regulations for protecting the historical and artistic heritage.
It took several months of preparation, but then everything tranlated into a very fast construction site, thanks to the particular synergy between the various involved parties and especially the preliminary design phase that was carried out perfectly by the our CaSicura Atelier.
Being a seismic territory, it was necessary to create a special steel base that would act as a ballast, built to measure, to which the pergola could be firmly anchored. The base is hidden by a platform which also has the function of bringing the pergolas to a height, aligning them at the same height, to overcome the slopes of the square floor.
Technical and design solutions have been adopted such as to respect the conservation criteria of the historic building and the context of the square which, we recall, represents a setting of value and historical-artistic value. This creation properly shows how an industrial product can be “tailor-made” to the context, even when it is to be installed in a delicate area bound by strict regulations, thanks to careful and scrupulous planning.
Today, the Antica Sacile cafeteria is enjoying immense benefits from the Med Twist installation. In addition to the undeniable increase in the aesthetic value of the café, the staff no longer wastes time opening and closing the umbrellas, the unknown of climate change is no longer a problem and customers are welcomed to an outdoor lounge equipped with every comfort.
Amazing results.

Design Team

Gibus

Property Owner / Client

Antica Sacile

Photographer: Filippo Molena

Antica Sacile by GIBUS | Manufacturer references ×

Photographer: Filippo Molena

Antica Sacile by GIBUS | Manufacturer references ×

Photographer: Filippo Molena

Antica Sacile by GIBUS | Manufacturer references ×

Photographer: Filippo Molena

Antica Sacile by GIBUS | Manufacturer references ×

Photographer: Filippo Molena

Antica Sacile by GIBUS | Manufacturer references ×