The Matchbox strikes


Amsterdam mixed use design receives aesthetics approval
 

Granted aesthetic planning permission in Amsterdam North, The Matchbox is a blend of artistic, creative and commercial spaces tailored to suit this artistic quarter. The building is shaped specifically as a result of the accommodation of companies and zoning regulations.
via World Architecture News via World Architecture News

The Matchbox strikes

It houses 22 corporate units, a rooftop restaurant and semi-underground parking lending its playful façade as an aesthetic point of interest. Units cantilever up to 5 meters, each individually angled and stacked on top of another to give every company its own space and identity. Bridges constructed above a central atrium garden act as catalyst for the networking between companies while distributing sunlight through the building.
The Matchbox strikes

The building uses this themed rental to attract start-up businesses and the artistic theme allows the project extra creative license. The rotated nature of the units of the Matchbox merge with its simple large windows framed in black borders recalling a strip of film negatives.
The Matchbox strikes
more on World Architecture News more on World Architecture News