Guilherme Machado Vaz

Porto | Desde 2000

Stadium Matosinhos

Custóias, Matosinhos | Portugal | Completed 2006-2009

This Project tries to harmonize the natural slope of the site with the platform of the soccer field which has 9000sqm.
The solution found was to place the platform in an intermediate level, allowing to create a floor below the soccer field where all the facilities are located and to use the extra space outside to create a garden which surrounds and kind of closes the pitch.
Colour was used as an attempt of achieving a plasticity and character that reinforce the idea of mass, a heavy mineral mass that was almost sculpted with a knife. This static mass is the scenery where players move with outstanding Dynamics.

Equipo de Diseño:

Guilherme Machado Vaz

Cliente:

Câmara Municipal Matosinhos

Socio del proyecto:

Engineering: A400, Projectistas e Consultores de Engenharia
Graphic design: Ezzo design
Guilherme Machado Vaz-Stadium Matosinhos
Guilherme Machado Vaz-Stadium Matosinhos
Guilherme Machado Vaz-Stadium Matosinhos
Guilherme Machado Vaz-Stadium Matosinhos