SLA

Valby, Copenhagen | Empleados 15

Charlotte Garden

Copenhagen | Dinamarca | Completed 2004

SLA-Charlotte Garden
Fotógrafo: Torben Petersen
Charlotte Garden is used more and more by local people. On the way to the café, as a meeting place, chatting at the playground – or because they live in the housing blocks of the same name that surround the open park and courtyard. The garden has become a place and a room.

The experience of the garden takes place through movement or simply being there. In addition it is experienced as an enriched visual extension of living space: When viewed from the apartments the interplay of colour and billowing form stands out as a friendly and constantly changing pattern.

The planting consists mainly of different grasses such as meadow grass, Festuca glauca, Seslevia and Molina caerulea. Unusual for Scandinavian latitudes there is now colour all year round. Colours that change from blue and green in the summer to golden tones in the winter – a space of nuances. The different and changing spaces are held together by paths crossing through the garden, whilst the delineation of the spaces is achieved by means of change of material. A textural and sensory space with a particular attention to nuances and movement.

Type of commission: Competition by invitation, 1st prize
Awards: The garden was nominated for the Mies van der Rohe Award 2005

Equipo de Diseño:

Creative Director: Stig L. Andersson
Project Manager: Hanne Bruun Møller
Design Manager: Stig L. Andersson, Hanne Brunn Møller, Lars Nybye Sørensen

Cliente:

Harald Simonsens Ejendomsselskab

Socio del proyecto:

Collaborator: Hansen & Henneberg Engineers, Hampus Naturleg.
The buildings are designed by Lundgaard & Tranberg Architects
Construction: MT Højgaard (main contractor), Ebbe Dalsgaard (green construction work)