Plasma Studio Architects

Beijing | Seit 1999 | Angestellte 11

Tetris Haus

San Candido | Italien | Realisiert 2007

Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma
Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma
Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma
Tetris House is derived from turning very pragmatic parameters into a spatially engaging concept: multiple programmatic demands (five self-contained units, parking space and other covered exterior areas) have initiated two volumes. L-shaped in plan and section they are spatially interwoven as to produce a range of dynamic in-between spaces.
The building volumes cantilever about five meters out to provide covered parking. The structural forces are legible in the development of the wall and ceiling planes.
The local larch is used with a white tint throughout the interior. The sloped elevation continues as a built-in sideboard that turns into a series of steps and a plinth beneath the internal stairs.

Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma
Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma
Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma
Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma
Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma
Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma
Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma
Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma
Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma
Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma
Plasma Studio Architects-Tetris Haus
Fotograf: Cristobal Palma