Clash Associates Ltd

London | Seit 1994

Churchill War Rooms | New Entrance Building

London | Großbritannien | Realisiert May 2012

Clash Associates Ltd-Churchill War Rooms | New Entrance Building
Fotograf: ©Richard Davies
Clash Associates Ltd-Churchill War Rooms | New Entrance Building
Fotograf: ©Richard Davies
Clash Associates Ltd-Churchill War Rooms | New Entrance Building
Fotograf: ©Richard Davies
The Churchill War Rooms (CWR) are the preserved secret, underground headquarters where Winston Churchill worked and lived during the Second World War.

The new entrance building provides a vaulted entrance space enclosed in a facetted bronze shell, its roof rising gently from the back of the niche between Clive Steps and the Grade 2* listed HM Treasury.

The roof and new west façade are constructed with a welded and patinated phosphor bronze stressed skin, prefabricated off site and supported at points which follow supported at points which follow existing load paths. The welds and folds to the plates follow the three dimensional form according to strength and economy.

The design of the building is a fusion of architecture and sculpture and has been designed to give an ambiguous reading of old and new; allusions to Churchill and the military design language connected to the Museum below but also a new building of its time, built with long lasting materials which fit into the local and urban context - a strong symbol and a new identity for Churchill War Rooms.

Designteam:

Clash Associates Ltd

Auftraggeber:

Imperial War Museum

Clash Associates Ltd-Churchill War Rooms | New Entrance Building
Fotograf: ©Richard Davies
Clash Associates Ltd-Churchill War Rooms | New Entrance Building
Fotograf: ©Richard Davies
Clash Associates Ltd-Churchill War Rooms | New Entrance Building
Fotograf: ©Richard Davies
Clash Associates Ltd-Churchill War Rooms | New Entrance Building
Fotograf: ©Richard Davies
Clash Associates Ltd-Churchill War Rooms | New Entrance Building
Fotograf: ©Richard Davies
Clash Associates Ltd-Churchill War Rooms | New Entrance Building
Fotograf: ©Richard Davies
Clash Associates Ltd-Churchill War Rooms | New Entrance Building
Fotograf: ©Richard Davies
Clash Associates Ltd-Churchill War Rooms | New Entrance Building
Fotograf: ©Richard Davies
Clash Associates Ltd-Churchill War Rooms | New Entrance Building
Fotograf: ©Richard Davies
Clash Associates Ltd-Churchill War Rooms | New Entrance Building
Fotograf: ©Richard Davies
Projektadresse

Clive Steps, King Charles Street, SW1 London