I M Lab

London | Since 2008 | Employees 3

The Private Spa

St John’s Wood, London | United Kingdom | Completed 2011

I M Lab-The Private Spa
photographer: IM Lab
I M Lab-The Private Spa
photographer: IM Lab
I M Lab-The Private Spa
photographer: IM Lab
A subtle yet luxurious space with a rich material palette accentuated by key bespoke feature elements. Black polished plaster, full height mirror panels, teak and glass tiles help define a compact space into distinct areas.

A unique black‐gold‐grey bamboo pattern was developed in collaboration with Bisazza as the central feature piece of the bespoke spa. Double and single glazed glass screens separate the different environments of the spa and gym to create an airy feel.

A perforated metal screen shields the gym area from the main house providing privacy to its users and doubles up as a physical barrier. The pattern continues a ply on a bamboo leaf form. The design language is further developed in a light feature above the spa.

Design team:

Alessandro Isola, Supriya Mankad

Project partners:

Construction team:
‐M&L construction limited;
‐Klafs UK;
‐London swimming pool company
I M Lab-The Private Spa
photographer: IM Lab
I M Lab-The Private Spa
photographer: IM Lab
I M Lab-The Private Spa
photographer: IM Lab