Johannes Norlander Arkitektur AB

Gothenburg | Since 2001

House Tumle

Outside Gothenburg | Sweden | Completed 2010

The property is located in a residential area north west of Gothenburg, on the top of a hill, overlooking the North Sea. The shape of the building volume follows the existing topography of the site, aiming to creates a natural walk around the building as well as creating an inside flew between the rooms, emphasizing specific outlooks. It’s a house for a small family with an an area of 168 square meters , divided on two floors. The entrance floor houses kitchen and living area and the upper floor; bedrooms and work space. The six facades are cladded with fine corrugated, powder coated metal sheets with window frames in coated aluminum. From a distance the building is meant to be abstract, like an icon of a house, approaching it, more physical and present, like someone near.

Design team:

Johannes Norlander Arkitektur AB

Client:

private

what

See related products